OMT-fysioterapia on apuna tuki- ja liikuntaelimistön ongelmien hoitamisessa.
OMT-fysioterapiassa tutkitaan ja hoidetaan lihasten toimintaa sekä nivelen yleistä että spesifiä liikkuvuutta osana ihmisen fyysistä toimintakykyä.
Relaxion, OMT-fysioterapeutti, Miika Väisänen
17077
page-template-default,page,page-id-17077,page-child,parent-pageid-17071,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,vss_responsive_adv,vss_width_768,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

OMT fysioterapia

Ortopedinen manuaalinen terapia (OMT) on fysioterapian erikoisala, joka keskittyy tuki- ja liikuntaelimistön ongelmien hoitamiseen.

OMT-koulutus on laajuudeltaan 150 opintoviikkoa. OMT-fysioterapiassa tutkitaan ja hoidetaan lihasten toimintaa sekä nivelen yleistä että spesifiä liikkuvuutta osana ihmisen fyysistä toimintakykyä.

OMT sisältää myös ohjauksen omatoimiseen harjoitteluun ja ongelmien uusiutumisen ehkäisyyn. OMT:ssä käytetään sekä manuaalisia käsittelyitä, nivelten mobilisaatioita ja tarvittaessa manipulaatiota, että aktiivisia harjoitteita nivelen/nivelten liikkuvuuden lisäämiseksi. Jos liikkuvuus nivelissä on liiallinen tai hallitsematon, käytetään erilaisia tukitoimenpiteitä kuten teippauksia ja tukia sekä harjoituksia kehittämään hallintaa sekä lihastukea. Myös hermoärsytystä voidaan rauhoittaa ja paranemista nopeuttaa erilaisin käsittelyin sekä harjoittein.

Hoito perustuu ongelmien syiden selvittämiseen mahdollisen lääkärin lähetteen ja alkututkimuksen avulla. Vain ongelmien syihin kohdistetulla hoidolla voidaan saavuttaa mahdollisimman hyvä hoitotulos mahdollisimman nopeasti. OMT-fysioterapeutti toimii kiinteässä yhteistyössä hoitavan lääkärin kanssa.

Relaxionin OMT-fysioterapeuttina toimii Miika Väisänen.