Usein kysyttyjä kysymyksiä | Relaxion
hieronta, fysioterapia, työhyvinvointi, shindo, kaarina, juiceplus, OMT-fysioterapia, faskiakäsittely, valmennus, shindo-ohjaus, ryhmänohjaus, työhyvinvointipalvelut, alaraajafysioterapia, littoinen, äitiysfysioterapia, faskia, urheilufysioterapia, manipulointi, Piikkiö
17825
page-template-default,page,page-id-17825,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,vss_responsive_adv,vss_width_768,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Mitä on fysioterapia?

Fysioterapia on terapiaa, jonka keskeisenä tavoitteena on ylläpitää ja parantaa ihmisten toimintakykyä ja liikkumista. Yleensä fysioterapian toimenpiteet kohdentuvat synnynnäisen vamman, sairauden, tapaturman tai ikääntymisen aiheuttamaan alentuneen toimintakyvyn edistämiseen fysioterapeuttisen ohjauksen ja neuvonnan, terapeuttisen harjoittelun sekä manuaalisen terapian keinoin. Kipu- ja oirehoitoina käytetään mm. fysikaalisia hoitoja. Fysioterapia on osa julkista ja yksityistä sosiaali-, terveys- ja kuntoutuspalvelujärjestelmää.

Miten fysioterapia voi auttaa minua?

Fysioterapia voi auttaa sinua paranemaan vammasta, leikkauksesta tai pitkittyneestä kivusta. Fysioterapialla lievitetään kipua, lisätään nivelten liikkuvuutta, parannetaan lihaskestävyyttä ja -voimaa ja autetaan selviytymään päivittäisistä toimista, työstä sekä urheilusta. Fysioterapeuttimme tutkivat liikettä, etsivät syyn ongelmaan ja työskentelevät parantaakseen oireiden aiheuttajan.

Hoidatteko minun tilannettani?

Me hoidamme fysioterapialla laaja-alaisia ongelmia, jotka vaikuttavat kehoon. Palvelumme on suunnattu työikäisille, ikäihmisille ja nuorille. Olemme erikoistuneet ongelmien ennaltaehkäisyyn, tuki- ja liikuntaelin ongelmien, neurologisten sairauksien sekä geriatria kuntoutukseen. Kuntoutamme asiakkaita lisäksi leikkauksen jälkeisellä fysioterapialla, joka auttaa paranemisprosessia.

Miksi minun kannattaa valita Relaxionin fysioterapeutti hoitamaan minua?

Relaxionin fysioterapeuttien tavoitteena on auttaa sinut takaisin kivuttomaan ja aktiiviseen elämään, mahdollisimman nopeasti ja rahaa säästäen. Olemme ainut Kaarinalainen fysioterapiayritys, joka tarjoaa:

MDT fysioterapiaa  – Klinikallamme toimii MDT -fysioterapeutti, joka on koulutettu tuki- ja liikuntaelinongelmiin varsinkin selän hoitamiseen.

Faskiahoitoja – Terapeuttimme ovat pitkälle koulutettuja faskiamanipulaatio hoitomenetelmään. Faskiahoidolla vaikutetaan kehon sidekudosjärjestelmään, joka on oireiden aiheuttaja monissa ongelmissa.

Alaraajafysioterapiaa – Alaraajafysioterapeutti tutkii sinut kokonaisvaltaisesti päästä varpaihin asti ja selvittää oireiden alkuperän. Tarvittaessa sinulle tehdään yksilölliset tukipohjalliset. 

Urheilufysioterapiaa – Urheilufysioterapiaan erikoistunut fysioterapeutti tutkii liikettä ja oireen syytä kokonaisvaltaisesti. Annamme sinulle aina henkilökohtaiset kotijumppaliikkeet tilanteen ylläpysymiseksi. 

Äitiysfysioterapiaa – Äitiysfysioterapeutti auttaa sinua ennen raskautta, raskauden aikana ja synnytyksen jälkeen. Saat vastaanotolla ohjeita liikuntaan ja lantionpohjan lihaksistoon liittyen.

Akupunktiohoitoa – Akupunktiolla voidaan saavuttaa oireiden lievitystä tuki- ja liikuntaelinten kivuissa sekä esimerkiksi allergisten oireiden ilmaannuttua.

Riittävästi hoitoaikaa – Meille voit varata ajan aina 30 minuutista 90 minuuttiin. Hoitoajan määrittelee hoidettava ongelma ja sen hoitoprosessiin tarvittava aika. Asiakastutkimuksen (1/2018) mukaan asiakkaat kokevat, että me hoidamme aina varatun ajanjakson ajan.

Nettiajanvarausta – Meille voit varata vastaanottoajan helposti myös kotisivujemme kautta. Varaa aika tästä!

Mitä minun tulee huomioida ennen ensimmäistä vastaanottokäyntiä?

Relaxioniin voit aina tulla omana itsenäsi, juuri sellaisena kun olet. Oman mukavuuden kannalta suosittelemme pukeutumaan väljästi, jotta sinun on mukava liikkua tutkimisen ja hoidon aikana. Voit myös varautua vähentämään vaatetusta, jotta fysioterapeuttimme voi tutkia ja hoitaa kohdealuetta parhaalla mahdollisella tavalla.

 

Ensimmäiselle käyntikerralle on aina hyvä varata 60 min aika ja saapua vastaanotolle hieman etuajassa. Mikäli olet saanut lääkärin lähetteen fysioterapiaan, niin ota se mukaan ensikäynnille. Myös mahdolliset muut lääkärinkertomukset, ultra-, magneetti- ja röntgenlausunnot on aina hyvä ottaa mukaan, kun tulet ensimmäistä kertaa fysioterapiaan.

 

Lääkärin lähete ei kuitenkaan ole välttämätön, voit itse varata ajan ja tulla suoraan fysioterapeutin vastaanotolle ja hoitoon.

 

Mikäli toimipisteen ovi on lukossa, niin soita ovisummeria ja avaa ovi, joka on lähimpänä ovisummeria. Kaarinan toimitilaan pääset myös hissillä toiseen kerrokseen.tai hissillä ja toimipisteemme sijaitsee toisen kerroksen käytävän vasemman puoleisessa päässä. Odota omaa vastaanottovuoroasi odotustilassa, kutsumme sinut sisään omalla vuorolla. Odotustilassa on tarjolla vettä, suklaata ja aikausilehtiä. Käytössä on myös langaton internet yhteys, jonka salasanan löydät seinällä olevasta tiedotteesta. Tiedotteissa on lisäksi potilasasiamiehen yhteystiedot ja rekisteriseloste. Tiloistamme löytyy WC.

 

Varaa aika Kaarinan keskustan, Littoisten tai Piikkiön toimipisteeseen soittamalla numeroon 02 638 0100 tai kotisivuiltamme. Mikäli sinulle tulee este hoitoon saapumiseksi, niin peruuta aika soittamalla ajanvarausnumeroomme edellisenä päivänä tai sairastapauksissa samana aamuna. Tällöin peruutus on maksuton.

 

Tervetuloa laadukkaaseen hoitoon!

Kuinka useasti vastaanotolla tulee käydä ja kuinka pitkään?

Vastaanotolla käydään normaalisti 1-2 kertaa viikossa ja hoitoaika on 45-60 min. Jokaisella vastaanottoajalla fysioterapeutti arvioi jatkohoidon tarpeen ja kertoo sinulle sopivan hoitotiheyden. Arvioimme 4 tai 5:n hoitokerran kohdalla, fysioterapian vaikuttavuutta ja ellei apua ole tullut suosittelemme sinulle jatkotoimenpiteitä tilanteen paranemiseksi.

Voiko fysioterapiaan tulla ilman lääkärin lähetettä, mitä hyötyä lähetteestä on?

Fysioterapiavastaanotolle voi varata ajan ilman lääkärin lähetettä. Lääkärin lähetteellä ei valitettavasti enää saa Kela korvausta 1.1.2023 alkaen.

Onko mahdollista, että vastaanottojen kirjaus siirtyy suoraan valtakunnalliseen potilastietojärjestelmään (Kanta.fi)?

Relaxion Oy on tehnyt Kanta sopimuksen 1.8.2017. Kaikki lähetteelliset hoitokerrat siirtyvät automaattisesti Kanta-palveluun, mikäli olet antanut suostumuksen tietojen siirtämiseksi. Hoidon alussa pystymme myös tarkastamaan tarvittaessa aikaisempia hoitomerkintöjäsi suoraan Kanta-palvelusta.

Millä maksutavoilla voin maksaa käyntini?

Meillä käy seuraavat maksutavat:

  • käteinen
  • pankki- ja luottokortti
  • liikuntasetelit ja mobiilimaksu (liikunta ja hierontapalvelut)
Missä Relaxionin toimipisteet sijaitsevat?

Kaarinan keskustan toimipiste sijaitsee osoitteessa Pyhän Katariinan tie 7. Rakennus on Pyhän Katariinan tien ja Puntarin kadun risteyksessä, ovi toimipisteeseemme on rakennuksen kulmassa R-kioskin vieressä. Toimipisteeseen pääsee bussilla numero 7 (Föli) ja Kaarinan sisäisillä bussiyhteyksillä. Lähin pysäkki on Oskarinaukio. Autolla tullessa ilmaiset parkkipaikat sijaitsevat Lidlin viereisellä pysäköintialueella 110 tien vieressä, noin 100 metrin päässä. Talon edessä olevat paikat ovat parkkikiekollisia 30 min pysäköintipaikkoja.

Sisään päästäksesi paina ulko-oven vieressä olevaa ovisummeria, niin avaamme oven. Toimitilamme sijaitsee rakennuksen toisessa kerroksessa. Sisätiloissa on hissi esteettömään kulkuun.

Littoisten toimipiste sijaitsee Littoisten terveysaseman rakennuksessa osoitteessa Luhakatu 1. Rakennukseen on kaksi ovea voit käyttää terveysaseman ovea arkisin klo 16 asti. Tämän jälkeen käytä palvelutalo Värttinän ovea, ovi avautuu ovisummeria painamalla.

Piikkiön toimipiste sijaitsee Piikkiön keskustassa osoitteessa Hadvalantie 8. Talon edessä olevat parkkipaikat ovat maksuttomia, muista laittaa parkkikiekko esille pysäköidessäsi autoa.

Impivaaran toimipiste sijaitsee Impivaaran uimahallissa osoitteessa Uimahallinpolku 4, Turku. Uimahallilla on laaja maksuton pysäköintialue ja tilamme sijaitsee rakennuksen 3. keroksessa. Sisäänkäynti tapahtuu uimahallin aulasta, kassalle ilmoittautuen.

Tervetuloa!

Tiesitkö, että Relaxion arpoo kuukausittain lahjakortteja?

Facebook sivuillamme ja Googlessa on käynnissä jatkuva kuukausiarvonta. Arvontaan osallistuminen on helppoa, arvostele yrityksemme jommalla kummalla sivulla ja olet mukana kuukausiarvonnassa. Facebook sivu löytyy osoitteessa www.facebook.com/relaxionoy ja Google-sivu Relaxion hakusanalla.

 

Arvomme kerran kuukaudessa hoitolahjakortin kaikkien osallistuneiden kesken!
Facebook eikä Google ole osallisena arvonnassa.

 

Onnea arvontaan!

Mikäli sinulle jäi edelleen kysyttävää, niin voit soittaa meille ma-to klo 8-20 ja pe klo 8-18 välisenä aikana numeroon 02 638 0100.

Tervetuloa laadukkaaseen rentoutus- tai fysioterapiahoitoon!