Alaraajafysioterapia kartoittaa alaraajojen tilanteen.
Alaraajafysioterapiassa kartoitetaan alaraajojen tilanne kokonaisvaltaisella fysioterapeutin tutkimuksella.
alaraajafysioterapia, tukipohjalliset, nivelten toimintakyky
17088
page-template-default,page,page-id-17088,page-child,parent-pageid-17071,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,vss_responsive_adv,vss_width_768,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Alaraajafysioterapia

Askel kevyeksi

Alaraajafysioterapiassa kartoitetaan jalkojen tilanne kokonaisvaltaisella fysioterapeutin tutkimuksella (60 minuuttia). Tutkimisessa selvitetään alaraajojen nivelten toimintakyky ja mahdollisen kivun alkuperä.

 

Vastaanotolla tutkitaan varsinkin nilkka-, polvi- ja lonkkanivelien liikeradat, lihastasapaino sekä niiden toiminnallisuus liikkeiden aikana. Asiakkaan tilanne havainnoidaan kävelyn videoinnin sekä liiketestauksen avulla. Tutkimuksen perusteella laaditaan fysioterapiasuunnitelma jatkoa varten, mikä voi sisältää lihas- ja nivelkäsittelyä, kivunhoitoja sekä aktiivisen kuntoutusohjelman.

 

Tyypillisiä alaraajafysioterapiaan tulon syitä ovat: lonkkien ja polvien nivelrikot, hyppääjän ja juoksijan polvi, lihasrevähtymät, kantapääkivut, severin tauti, mortonin syndrooma ja isovarpaan tyvinivelen ongelmat.

 

Alaraajafysioterapiassa selvitetään aina myös tukipohjallisten ja tukisukkien tarve. Tukipohjalliset korjaavat nivelien liikeratoja ja auttavat lihaksia oikeaan toimintakykyyn. Tukisukilla saadaan apua alentuneeseen laskimoverenkiertoon ja turvotuksiin. Yksilölliset tukipohjalliset valmistetaan Zero G -menetelmällä ja tukisukissa luotamme Jobst -merkkiin.

 

Lääkärin fysioterapialähetteellä alaraajatutkimuksesta ja hoidosta saa Kelan korvausta.

 

Alaraajafysioterapiaa toteuttaa fysioterapeutti Samu Kaukoranta, joka tekee tarvittaessa vastaanoton aikana tukipohjallisia ja mittaa yksilöllisiä tukisukkia. Samu on myös suosittu luennoitsija alaraajojen terveydestä, voit tilata hänet myös puhumaan erilaisiin tilaisuuksiin ja koulutuksiin.

 

Tervetuloa kokonaisvaltaiseen alaraajafysioterapiaan!

woman-3061123_1920